Van Boheemen van de Kvk:
“Ik verwacht dat het traditionele beeld dat bij zp-ers leeft over overheid en vice versa
kan worden doorbroken met dit project. Wel moeten we daar nog een slag in slaan.”

Voorzitter van VNO-NCW Midden, JP Kiefmann, gaf aan dat zp’ers nog geen onderdeel zijn van beleid, maar dat gezien de aantallen, dit wellicht eerdaags op de agenda gaat komen. 

“Ook in tijden van bezuinigingen zijn nog volop opdrachten te vervullen.”
aldus de inkoopadviseur van de gemeente Doetinchem

Boodschap van wethouder:
‘Zorg-zp’ers in de Achterhoek, er zijn veel kansen voor jullie, want er komt veel meer behoefte aan flexibele zorgprofessionals.’

Henk Dijk, voorzitter van ONZ Achterhoek en penvoerder van Pr8werk:
“Collectief staan we sterker om aandacht te vragen voor de groep zelfstandigen.”

Missie Pr8werk: meer werk voor zelfstandige professionals (=zp’ers) in de Achterhoek. Wij organiseren jaarlijks twee vraaggestuurde bijeenkomsten waarin opdrachtgevers (Ondernemers, Overheid en Organisaties) en zp’ers elkaar ontmoeten en bewust worden wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

December 2013 – “Ik start SMART in de zorg”

In december hebben we voor starters een “Ik Start SMART in de Zorg” bijeenkomst georganiseerd, met de Kamer van Koophandel en ZZP Nederland. De 80 startende zp’ers hebben een overzicht gekregen van hoe het veld er uit ziet, welke behoefte aan flexibele zorg er is en waarschijnlijk met de snelle vergrijzing van de Achterhoek, ook gaat komen. [lees verder] De ontwikkeling is dat mensen langer thuis willen blijven. Ook hebben zij een doorkijkje gekregen van het Ik Start Smart-programma: wat betekent het als je een ondernemer bent? Welke vaardigheden en kennis heb je nodig en hoe kom je daaraan? In de interactieve sessie is vervolgens ingegaan op het netwerken, ontdekken waar jij goed in bent en een sessie waarin de vragen van de zp’ers centraal stonden en waar de groep met elkaar antwoorden op heeft gegeven: de startstraat.

Randvoorwaarden om stap te nemen
Wat starters nodig hebben is een kader en een stappenplan, ofwel helderheid in wat te doen. Aan een zorg-zp’er worden nog wel andere eisen gesteld dan in andere branches. Ook het verkrijgen van vergoedingen vraagt specifieke kennis van de actuele stand van zaken hoe de potjes zijn verdeeld en hoe hieraan te komen. Ook continuïteit leveren in je eentje is onmogelijk, dan heb je samenwerking met collega’s nodig en hoe vind je die? Deze organisatorische en financiële vraagstukken zijn wel drempels voor zorgprofessionals om de stap naar zelfstandigheid te maken. Een soort springplank, waar ook coördinatie, kennis en faciliteiten zijn in brede zin.